Днес ми махат конците…

Няма много радостни новини около коляното ми..:( Неделя вечерта ходих на лекар и както и предния път, тя каза, че има течност, която се събира в раната.. Когато ме шиха в Габрово, доктора сложи дренаж, който на другия ден падна, когато ми сменяха превръзката в спешното в Г.Оряховица, а трябваше да поседи поне 2дена.. От петък Иван Сираков - финал средна дистанция на БШО`05 - по-късно получава 6 шева на коляното...започнах да пия антибиотик за възпалението, а в неделята ми махна един конец, за да може да изтича течността. Разбира се, разчовърка ми раната… Превърза я наново и пак щъкам ‘на един крак’. Днес отново ще ходя и ще ми маха конците.
Събота и неделя бях на състезанията в София – НК “Витоша” и ДП Щафети. Проведоха се в района около хижа Иглика, където беше и третия ден от миналогодишната купа “България”. Терена там е много тежък както за бягане, така и за ориентиране. Маршрутите за НК бяха къси, но въпреки това времената бяха големи. Доколкото разбрах единствено победителя в М18(6.6км 330сб.) Пешо Доганов е бягал под 10мин/км – браво! Победител при мъжете(7.7км 360сб.) стана Иво Каменаров, а при жените – Илияна Шандуркова. На другия ден беше и щафетата. Маршрутите отново бяха къси(около 4км най-дългите). Отново беше доста тежко.. бягаше се бавно и въпреки това се допуснаха много грешки от състезателите. При жени-20 победителки станаха Север Плевен с трети пост Грета Борисова, която победи на финален спринт Академик Варна, но в последствие те бяха декласирани и на второ място се наредиха Трапезица Спринт. В тази група времената бяха огромни и завършиха само 5 щафети(мисля..) – имаше много декласирани. При мъже-20 беше малко по интересно, когато всичко трябваше да се решава накрая. Станимир Беломъжев направи много добро бягане и навакса доста финиширайки минутка преди Соколец Самоков и Петър Доганов, но тъй като вторият му пост беше декласиран, титлата остана за Соколец. При жените победителки станаха Габрово с трети пост Илияна Шандуркова, втори останаха Младост Благоевград, а трети – Академик Варна. При мъжете също както при младежите беше интересно, защото първи на трети пост стартираха Ямбол, втори Вариант 5, а трети на минутки зад тях Компас-крос. Някои залагаха, че Живко Вичев(Ямбол) ще удържи и те ще спечелят, но не успя. Ивайло Петров (Вариант 5) финишира първи, а след него и Ивайло Каменаров (Компас-крос), бронзовите медали останаха за Ямбол. Поздравления за второто място на Русенци, защото щафетата им беше съставена от младежи и можеше да вземе участие и при М20, но избра мъжете.
Както някои от Вас знаят, ние-младежите(Аз, Веско и Тачо) ще сме част от хората, които ще организират Държавното първенство за ветерани – Мастерс 2005. Днес-вторник пътуваме за Сливен, а в сряда се качваме на Карандила и започваме работа. Петък е пристигането на отборите, тренировъчното бягане и първия старт – къса дистанция. Събота е класическата дистанция, а в неделя са и щафетите.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *