Състезанията за Норвежка пролет се проведоха около Халден. Държавно нощно, щафета и дълга дистанция. Българите в Халден – Лъчо, Илияна и Дизела също помагаха в организацията, за да останем, ние състезателите, с още по-добри впечатления :). Отборът ни беше настанен в едни доста хубави и приятни къщички много близко до арената на нощното.

Петък вечер представлението започна с NM Natt – държавно нощно. Районът беше приятен, маршрутите интересни.. както винаги :). Аз, като чужденец, не можех да стартирам заедно с останалите – беше масов старт. Трябваше да изчакам да мине състезанието и тогава – т.е. около 23:20ч. Все още глезенът ми не е възстановен и на загрявката тогава беше доста кофти. Влязох в гората и бягах 1вото и 3тото кръгче, съответно 5.1км и 1.4км. Като цяло останах доволен от ориентирането си.

На следващия ден беше щафетата – 5 поста. Аз бях първи пост, а маршрутите не бяха дълги – 5км. Отново никак не чувствах добре глезена си на загрявката, но.. стартирах и през цялото време не бях достатъчно концентриран. Ориентирането ми не беше на ниво и направих доста малки грешки. Съотборниците ми също направиха нормални бягания и така заехме 11то място. Трябва обаче през следващите две седмици до Тиомила да помислим как да бъдем по свежи в главата, а някои в краката!

Неделя беше и дългата дистанция. Аз доста се чудех дали да стартирам, но нали знаете – иска ти се да си в играта, да извлечеш всичко, което можеш, пък дори и да имаш някакви проблеми. Е, точно затова стартирах – за да тренирам. Отново мислите ми бяха отнесени в крака, може би. На места бягах стабилно, но на места направих някои грешки, на места – големи. Да вземем за пример 3та точка, където направих първата грешка – минал съм от другата страна на скалата и дотам – след това направих един голям кръг с оглеждане за около 7мин. Повечето от проблемите ми са в кръгчето – когато трябва да прочета и да си представя всички детайли на картата.

Следващата седмица ще се наложи да почивам, за да възстановя глезена си – не остана време за трениране, но такава е ситуацията. Ще карам повече колело и ще се разхождам с карта. Надявам се следващия уикенд да участвам на състезанията в Мос, а по-следващия да съм във върхова форма за Тиомила!

Картите ми както обикновенно вече са на ivansirakov.com/maps.

Categories:

Tags:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Archives