Лагер в Кристиансанд

Тъй като в Конгсберг все още имаше много сняг, а и в момента все още има сняг, въпреки, че времето е хубаво, заедно със съотборниците ми Хари Лухсингер и Мортен Урдал Баке решихме да отидем в Кристиансанд на лагер. Там районите бяха без сняг, но за сметка на това доста тежки за предвижване (!) и за ориентиране. Направих доста грешки, но смятам, че е нормално за момента. Лагерът има своята голяма полза и съм доволен като цяло, с изключение на това, че не можах да тренирам няколко дни, защото изкълчих доста сериозно глезена си.

Отпътувахме на юг в сряда на 07.04 и започнахме тренировките с най-близкия район – средна дистанция около болницата в Кристиансанд. Вечерта продължихме с нощна тренировка – най-далечния район. За мен беше голямо предизвикателство – долу-горе се справях, защото в началото точките бяха по-лесни, но по едно време се озовах в нищото :). Не знаех накъде е ляво и се озъртах за точката, но уви (може би заради балона в компаса ми!?:) ). Малко по-късно намерих следващата и продължих.. – озовах се на 10м от океана 🙂 и отново продължих до края на маршрута. Нощното ориентиране е много забавно, а освен това и много полезно за техниката на ориентиране, така че при всяка възможност тук ще се възползвам.

Четвъртък направихме също две тренировки, а петък една тренировка и областното нощно първенство на Кристиансанд. Състезанието беше контролно за определяне на отбора за Тиомила на KOK (Kristiansand OK) и заради това всички техни звезди участваха, включително Даниел Хубман, Холгер Хот, Баптист Ролиер и т.н. Районът не беше кой знае колко труден, защото беше равно с много пътища и някой друг хълм помежду им. Маршрутът беше две кръгчета – започнах добре с някои малки грешчици и се чувствах добре, но почти в края на маршрута, бягайки по един път, стъпах на криво и изкривих доста глезена си. Постепенно пак продължих да бягам. Избягах и второто кръгче, но там направих две по-големи грешки – първата 1.30мин, а на следващата точка 7мин! Продължих и с някои малки грешки финиширах. За мое съжаление глезенът ми не беше никак добре. Веднага му сложих охлаждаща торбичка, но все пак се поду. Няколко дни след това не тренирах, а през следващата седмица направих някои разходки по маршрути, защото така или иначе бяхме в Кристиансанд и исках да използвам терените и картите. Наистина възможностите за тренировка бяха прекрасни и доста съжалявам, че изпуснах половината от лагера заради глезена ми – благодарности и на Иво Данаилов, който ни помогна с принтирането на картите.

Сега, все още имам болки в глезена, но довечера ще стартирам измежду ‘гостите’ на NM Natt – държавното нощно първенство на Норвегия. Ще бягам внимателно – за тренировка. Събота и неделя има щафета и дълга дистанция. Надявам се, че постепенно болката в глезена ще отшуми и ще мога да бягам на 100%. Целта е ясна!

Картите ми може да видите на ivansirakov.com/maps.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *