Lørdagskjappen и Smaaleneneløpet

Изминалия уикенд взех участие в състезанията около Мос – средна дистанция в събота и дълга в неделя. Смятам, че получих някои положителни емоции след състезанията, също така разбрах и над какво трябва да продължавам да работя.

В началото на седмицата карах предимно колело и велоергометър. В четвъртък вечер отново посетих една докторка, която ми погледна глезена и каза, че ще продължавам да усещам болка, но мога да тичам – т.е. по-добре е да тичам. Имам и няколко упражнения, с които да заздравя мускулите и сухожилията при глезена. Съвета беше да не облепям глезените, освен ако не бягам бързо-състезателно. Послушах я и в петък бях с карта в ръка :). Най-сетне бягах в район около Конгсберг! 1:5000, с много точки – справих се добре, с изключение на две малки грешки. Може да видите картата ми на ivansirakov.com/maps – изберете All categories.

И така в събота пропътувахме разстоянието до Мос – близо до Халден, където ни очакваше един от най-техничните райони в Норвегия (думи на състезател от Халден). Бяхме виждали картата – наистина обещаваше доста трудно състезание. Разбира се – на картата изглежда много по-лесно и просто отколкото е в действителност :). Аз две по-големи грешки между 2 и 3мин, както и няколко малки, но бях и доста несигурен на някои места. В края Андерш Нордберг ме настигна и имах удоволствието да побягам след него – той стана и победител в днешния старт. Резултати.

След старта повечето ми съотборници се прибираха обратно в Конгсберг. Аз обаче останах в Халден на гости на Дизела. И така заедно с Лъчо и Илияна на следващия ден отидохме за да бягаме и на дългата дистанция, която много от фаворитите предния ден пропускаха. Беше преследване от предния ден, с изравняване на времената. Мъжкия маршрут беше дълъг 10.1км, а районът беше различен – по-лесен технически. Доволен съм от бягането си, защото контролирах положението и намирах точките с лекота. Имах малък проблем по отсечката за 14та, но всичко си дойде на мястото. В края проведох и успешна атака, което също ме радва. Резултати за деня и Общи резултати. Картите ми са качени на ivansirakov.com/maps.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *