Ден след като се прибрах вкъщи от Норвегия заминах за Ловеч и Троян, където взех участие в 4 старта по ориентиране – купите “Ловеч”, “Виктория”, “Гергьовден” и “Троян”. Състезанията бяха добро “връщане” на българските терени за мен. Седмицата след тези състезания направих първите ми специализирани тренировки за физическа подготовка от миналата есен – 4 интервала по 4мин и фартлек. За съжаление в петък коляното ме заболя, а проблемът с глезена все още доста ме тормози. В събота вечер участвах на 3ти кръг на София О-тур – нощно в НСА, а неделя бягах на кроса в Западен парк, където прецених, че е достатъчно да избягам само 10км, а не цялата дистанция от 15км.

На състезанията в Ловеч се представих на прилично ниво, като втория ден направих малко повече грешки от необходимото. Беше преследване и запазих второто си място след Кирил Николов. Районът беше нов и интересен.

Подобно и първия ден в Троян – районът беше нов и интересен, но аз отново направих някои глупави грешки, т.е. доста глупави грешки. Не можах да бягам концентриран след като застигнах стартиращия пред мен Милко Сакаров на 11та точка. Финиширах с 7мо време.

Последният старт беше 1-man-relay на Орешак. Беше интересно и тежко. Направих една глупава грешка около минута, след което изостанах достатъчно, за да не мога да се боря за 1вото и 2рото място. Успях да си осигуря 3тото обаче след Кирил Николов и Николай Димитров. Заедно със съотборниците си във Вариант 5 този ден спечелихме живо агне!

В събота (15.05) имах изпити в университета, заради които пропуснах бягането на 5000м писта в София. Успях обаче да пристигна вечерта, за да взема участие в София О-тур, 3кръг. Валеше дъжд, коляното ме болеше, глезена също, но все пак исках да хвана картата и да побягам. Направих го и наистина се забавлявах! На следващия ден стартирах на кроса в Западен парк, но както реших 5мин след старта – избягах само 4 обиколки = 10км (36:40). Причината беше, че се притеснявах за контузиите си, а също така и че не съм подготвен достатъчно за да се изразходя до такова ниво. Наистина не съм подготвен физически и е много трудно да се изразходвам, възстановявам и тренирам на високи обороти, а положението е още по-деликатно заради контузиите. А и особено когато остават 2 седмици до Европейското първенство в България.

Тази седмица ще си бъда вкъщи и ще се опитам да се вкарам в релси, за да бъда боеспособен за Европейското в Приморско. А на 22ри в събота заминаваме на лагер там, заедно с Кирил Николов, който ми е на гости и Тачо, който ще мине и ще ни вземе с кола.

Картите ми са в архива – www.ivansirakov.com/maps.

Categories:

Tags:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Archives