Времето си лети, а през повечето време ние не го забелязваме… Обръщайки се назад, всичко ни се струва, че е било онзи ден. По същия начин минаха за мен и последните три месеца, в които сериозната подготовка за сезон 2015 започна. През този период тази година заложих малко повече на това да остана здрав и без травми. Малко пренебрегвах по-бързите тренировки, като правех една или максимум две седмично, но за сметка на това през тези три месеца съм пробягал най-много километри досега, ако разглеждаме обема километри по тримесечия. Тоест, бих казал, че тренирах в златната среда и мисля, че съм готов за започване на специализираната подготовка в края на тази седмица.

За тези три месеца пробягах 1600 км и тренирах 180 часа.
Total time by categories

В края на тази седмица, заедно с голяма българска група, заминавам на лагер в Португалия, където ще бъдем 11 дена, 7 от които състезателни – общо 9 старта. Първото състезание, в което ще вземем участие е III International Meeting Idanha-a-Nova – средна дистанция WRE, нощен спринт и дълга дистанция. През 2013 сме били в района на това състезание и имам представа какво ни очаква – ще бъде интересно! Следващите 4 дни ще сме в град Визеу, където ни очакват също технични и тежки райони, а в последните дни от лагера се местим към крайбрежието на океана и ще вземем участие в най-силното състезание в света по това време – Portugal O’Meeting – дистанциите са: дълга + нощен спринт, средна, дълга и отново дълга, като всяка от дългите дистанции е между 17 и 18 километра :). А освен това, тези 4 дни са предхождани и от Смесена щафета, в която също ще участваме. Очертава се доста тежък лагер, но определено качествен. И най-важното, с много ориентиране на високо ниво – трябва просто да се възползвам по най-добрия начин.

Това ще е едно добро начало на специално-подготвителния период, който през март месец пък включва участие и в Lipica Open – 5 дневно състезание на тежки и технични карстови райони в Словения. Тази 5-дневка ще бъде част от подготовката на националния ни отбор и освен това е залегната като «наблюдавана» в регламента за определяне на НО.

Няколко по-интересни участия и тренировки през последните три месеца бяха:
– трейл-бягането «Ловешка крепост» (08.11.2014) / Резултати / Movescount /

Трейл-бягане "Ловешка крепост"

Трейл-бягане "Ловешка крепост"Трейл-бягане "Ловешка крепост"

– бягането до връх Ботев от Паниците, Калофер в уникално време (15.11.2014) / Movescount / Снимки /

Бягане до връх Ботев, от Паниците

– купа «Никулден», на която бях технически ръководител (07.12.2014) / Карта /

Кристален свят

– «Православния крос» 6-те манастира – 40км, заедно с Апостол Атанасов-Папи (28.12.2014) / Movescount /

Orthodox Run 2014, 42kms

– трейл-бягането «Трите воденици» на iRun до село Долище, Варна (18.01.2015) / Резултати / Movescount /

Трите воденици, iRun.BG

Categories:

Tags:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Archives