Буквално.. само една стъпка накриво и сезонът ми се преобърна. Бях достигнал много добро физическо ниво и бях сигурен, че това ще бъде най-добрата ми година досега, но уви. Нещата не винаги се получават така както искаме, но изглежда на мен ми става навик. Въпреки, че последните години се справям много по-добре с тези пречки от всякакъв характер, отново получих „почивка по необходимост”. Положителното е, че всеки път съм мотивиран да се възстановя и отново да се върна в играта, и да стана по-добър от преди, да продължа да се развивам, докато един ден нещата са на моя страна и всичко бъде идеално в точното време. Тогава ще му мисля.

С треньора на НО Тодор Педев (и КТ от модел Спринт щафета)

С треньора на НО Тодор Педев (и КТ от модел Спринт щафета)

Междувременно, тъй като бях планирал всичко и разходите направени, пътувах и за Тиомила, въпреки, че не участвах. Седмица след нея обаче се опитах да се възползвам от престоя си в Швеция и влязох в гората, бягайки в Опън маршрути от Шведската лига. Върнах се в България, където продължих с възстановяването по всякакви начини, участвах и в Държавните първенства – Щафети и Смесени Спринт Щафети в Пазарджик. Болката в глезена обаче нямаше развитие, както и подутината, но успях да бягам прилично и да допринеса за победите и в двата старта на отбора ми „Вариант 5”.

Тодор Педев и Лъчо Илиев на клубната къща на Халден СК

Тодор Педев и Лъчо Илиев на клубната къща на Халден СК


Лекция за интервалната тренировка от Михаил Виноградов

Лекция за интервалната тренировка от Михаил Виноградов

Плановете обаче бяха готови и за следващите две седмици… така че отново се качих на самолета и заедно с националния отбор отидохме в Халден, където участвахме на няколко старта от Световната купа в Норвегия и Швеция, на райони подобни на тези за Световното първенство през 2016 година. Дните след това част от нас останахме на лагер в Халден, където направихме още тренировки в района. Това всъщност ме мотивира да не пропусна пътуването на първо място. Бях на косъм да се откажа и от Юкола, но в момента съм във Финландия и очаквам най-великата щафета с нетърпение, въпреки всичко. Е, разбира се, отказах се от поста, който бих искал да бягам, но ще се забавлявам!

"Чакащото кренвиршче"

“Чакащото кренвиршче”


Голяма грил-вечеря за отбора и гостите

Голяма грил-вечеря за отбора и гостите

А какъв е планът ми след като се прибера в понеделник (15.06) в България? Е, не знам дали има значение от него и дали нещата ще се случат както искам, но ще се съсредоточа върху пълното възстановяване на глезена ми с алтернативни тренировки, като все още обмислям дали да направя изключение и да стартирам за купа „България”, тъй като знам колко интересна ще бъде и я чаках/м откакто стана ясно, че ще бъде в района на Златни пясъци и Аладжа манастир.

В рая на ориентирането

В рая на ориентирането


Намерих си дом в рая на ориентирането!

Намерих си дом в рая на ориентирането!


В гората

Вижте карти с наложен gps от тренировките на: www.ivansirakov.com/maps

Също така вижте и най-новия епизод на поредицата Analyze my orienteering, заснет в една от тренировките в ютуб или тук:

Categories:

Tags:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Archives