Първи стартове след контузията…

Изминалия уикенд се проведоха последния кръг от Българската паркова купа и последната национална купа за годината – ‘Феерия’ в Ямбол. С голямо удоволствие взех участие и в двата старта, след като два месеца не бях участвал на състезание.

В събота (27.09), в парка около спортната зала и съседния квартал техническите ръководители ни бяха подготвили един много бърз, но също и интересен спринт. Аз направих доста грешки и останах едва 11ти, но все пак разбрах, че физическото ми състояние не е окайващо. Още за 1КТ грешен вариант и заобиколка в района на точката. За 5КТ обаче направих отчайваща грешка, която ме лиши от място на подиума. Реших, че точката е от другата страна на сградата (може би от прекалено бързото бягане). Видях близкия проход вдясно от точката, но и непроходимата ограда и си казах: “А, ето тук е уловката..”, тръгнах вляво, но прохода там беше затворен и се наложи да заобиколя по улицата, където по-късно прескочих оградата и след като влязох в двора разбрах какво съм направил. Уви грешката беше непоправима – прескочих и през затворения проход и се върнах към точката. В последствие направих още една грешка за 7КТ, където не бях достатъчно съсредоточен. В крайна сметка можех да съжалявам, че не се качих на стълбичката, но за мен това не бе най-важното в този старт. Това беше последния кръг от веригата – Николай Димитров спечели Българската паркова купа. Аз не можех да защитя победата си от миналата година, тъй като участвах само на половината кръгове.

В неделя (28.09), на нов район, северно от петолъчката, хубава гора, дълбоки дерета, интересни маршрути и прекрасно време ни очакваха. Този път се състезавах при М20, където от догодина няма да мога. Маршрутът ни беше дълъг 8.1км с 21КТ и 250м денивилация. Глупава грешка от около 2мин още за 1КТ. Продължих да греша и на следващите две точки (по ~30”). Въпреки всичко наблягах на бягането – опитвах се да бягам на 100% и да видя докъде мога да стигна. В последствие направих грешки за 6, 8, 10, 11, 17, 19. За старта общо ми се събират около 6’ загуба. Победител стана Станимир Беломъжев с 48:02, аз останах втори с 51:49, а трети – Тони Льонков с 59:43.

Останах доволен от уикенда, защото не очаквах да бъда на такова ниво физически. След пропуск от месец и половина мислех, че мога да бъда и по-зле. Днес пристигнах в София, където утре ще премина функционални изследвания в НСА. На 4-ти ще участваме на крос в Самоков, откъдето директно се качваме на Боровец за двуседмичен изследователски лагер, организиран от академията. След него, на 20-ти октомври ще преминем на второ изследване и ще проследим прогреса от подготовката.

КАРТА: БПК 6кръг
КАРТА: НК “Феерия”

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *