Второ място на пробег в Локорско, София

Дните след ДП във В.Търново си дадох почивка като правих само леки кросчета. В четвъртък (14.05) обаче тренирах добре два пъти, в петък малко по-леко и събота отидох в София за да пробягам 15те километра в Западен парк – контрол на подготовката за националния отбор по ориентиране. Съчетах ходенето си в София и с участие в шосейния пробег в Локорско, район Нови Искър на София в неделя. Така завърших седмицата с няколко сериозни бегови “тренировки”.

В събота (16.05) комисия от 4 човека ме наблюдаваха и ми засичаха бягането на стандартното трасе в Западен парк, където всяка година се прави контрола на подготовката на националния отбор. Аз пропуснах редовните дати за пробягването му, защото съвпадаха с Балканския крос в Сърбия, затова и сега бях единствен изявил желание да бяга на резервните дати. Тръгнах бягането с намерение да не се изразходвам докрай, но все пак да избягам прилично 15те километра. Още първата обиколка (от 6) обаче не тръгнах толкова умерено и минах 8:55, след което не исках да падам по-надолу и продължих съответно 8:49, 8:51, 8:57, 8:50, 8:47. Финиширах добре, но единият ми пръсец се натегна малко повече в края на бягането. Останах доволен от крайния резултат – 53:09, като се има впредвид миналогодишното 53:45.

Километър преди финала, Локорско 2009

В неделя (17.05) в район Нови Искър, с. Локорско се проведе шосеен пробег под патронажа на Весела Лечева. Общината бяха осигурили добър награден фонд и се бяха постарали да организират добро състезание. Мъжете се състезавахме на дистанция 6км (всъщност 5.14км) като отиването беше изкачване, а връщането ставаше по същия асфалтов път. Така както и изкачването беше доста тежко, така и спускането пък беше доооста бързо и травмиращо за колена и стави. В първата част се движех горе-долу на добри позиции, обърнах на 5-6 място и малко по малко на спускането съкращавах разликата до предните. Не успях да мина само един от атлетите пред мен – Йоло Николов, който победи с 17:32. Аз станах 2ри с 17:42, а трети финишира Радослав Тодоров с 17:56. Останалите състезатели в осмицата, които бяха наградени с парични премии са съответно: Добромир Райчинов, Росен Лилов, Светослав Панов, Катерин Стоилов и Филип Драголов.

Локорско 2009

От вчера съм на лагер в Рибарица, където отборът, който ще вземе участие в Балканиадата по Планинско бягане в Тетевен на 31.05, ще се подготвя. Обиколени сме от прекрасна природа и хубави баири, което несъмнено ще помогне за ползотворен и хубав лагер. В събота (23.05) ще пътувам до Севлиево, където ще взема участие в специалното контролно състезание по ориентиране за определяне състава за средна дистанция, след което се връщам обратно и продължавам лагера.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *