Шампион на ДП Спринт 2009

Днес се проведе и Държавното първенство Спринт, след вчерашната дълга дистанция. Състезанието се проведе в градската част до спортната зала във В.Търново. Спечелих държавната титла с една секунда преднина!

Вчерашната (09.05) дъълга дистанция се проведе в районите около манастирите Св.Троица и Преображенския. Мъжкия маршрут беше дълъг 13.7км с 32КТ. След като отивахме към старта, с транспорт, защото беше 10км отдалечен, видяхме доста отказали се хора от маршрута, поели обратния път към финала с коли. След като отидохме на манастир Св.Троица, където беше старта, имаше отзиви от още отказващи се, че районът е много тежък и гъст. Стартирах горе-долу добре, намирайки първите няколко точки без особени проблеми. За 4-та КТ наистина усетих гъстотата и в крайна сметка се озовах на асфалтовия път, откъдето атакувах точката, но уви не успях да я намеря. След няколко минутно търсене я намерих, но това беше първата голяма и разочароваща грешка. Продължих напред, но за 7-ма КТ отново се мотах доста из гъстаците, търсейки една пътека, но в последствие успях да се ‘хвана’ и да я намеря добре. Следващата глупава грешка направих за 11КТ, където избрах най-добрия – бърз и сигурен вариант.. качвайки се на асфалта и оттам по пътеката до точката, но уви, подминах точката и направих една врътка от още няколко ценни минути. За следващата 12та също направих грешка като я подминах с доста, стигайки почти до релсите. Другата голяма грешка направих за 22КТ, където съм минал доста близко до знака и не съм го видял, обикаляйки ходом загубеното време беше повече. По средата на дългата отсечка усетих умората в краката и дори болка отстрани на бедрата. В последствие продължих почти без грешки, може би само някои малки и не най-оптималния вариант за предпоследна, но все пак второ време за нея. Финал и 2:29:55 за мен, 4то място.
КАРТА: ДП Дълга

Днес (10.05) за спринта бях много раздвоен относно състоянието на краката ми. Бяха ‘тежки’ и не се чувствах особено свеж, но знаех, че ще мога да се напъвам достатъчно и няма да се предам лесно. Знаех какво да очаквам от района и бях отпуснат в карантинната зона, която беше затворена в 10:30ч. Бях последен стартов номер в 11:34, уверен във възможностите си започнах да вземам точка по точка от маршрута. Не успях да разчета дали мога да мина през сградите по правата за 9та точка и обиколих, което ми коства 15сек. За 18та загубих още 10сек оглеждайки се за изхода. Доста голяма част от състезателите бяха прескачали тези огради и спечелиха доста секунди. Приближавайки към финала и особено последна точка, чувах голяма подкрепа от публиката. След като финиширах и отчетох резултата си разбрах, че съм с 1секунда по-бърз от временния водач Кирил Николов, което означаваше, че вземам титлата. В елитната мъжка група, преди две години заех 2рото място. Миналата година пропуснах второ място, като се декласирах на предпоследна КТ, но тази година със зъби и нокти успях да се преборя за златния медал в любимата ми дисциплина.
КАРТА: ДП Спринт

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *