В деня на националния празник, заедно със софийската дружина ориентировачи, отидохме на тренировки в Сопот и Хисаря. Времето беше много приятно, дори тренирахме по къс ръкав.

За сутрешната тренировка Дизела беше подготвил 3 упражнения на района от ДП Средна’09. Започнахме с бягане в коридор – беше доста интересно, защото на места беше трудно да се задържиш в тънката лента, която имахме оставена на картата. След като завършихме коридора започнахме да бягаме маршрут, но картата беше поопростена, а на места и чисто бяла. В края ни очакваше спринтов маршрут на 1:4000, който бягахме на високо темпо. След като завърших и спринта, погледнах часовника си – бях бягал 100мин с карта в ръка.
КАРТА: Сопот – упражнение ‘Коридор’
КАРТА: Сопот – маршрут с обработена карта
КАРТА: Сопот – спринт

В почивката организирахме и малко културна програма – разгледахме някои от забележителностите в Сопот – Девическия Метох, където се намира може би най-старта църква в България, най-старата жива лоза, а и едно от скривалищата на Васил Левски – мазето под стаята на сестра Христина.

За следобедната тренировка на Хисаря се беше погрижил Стоян – беше направил по-дълъг маршрут. Въпреки, че картата е стара, мисля, че е много добра, а районът пък е прекрасен. Убеден съм, че БФО трябва да дава приоритет за направата на райони като този. Още 80мин бягане с карта. Радвам се, че така ползотворно запълнихме празничния ден.
КАРТА: Хисаря

В събота (06.03) смятам да участвам на купа “3ти Март” в Плевен, която ще се проведе в Скобелев парк. Маршрутът на елитната мъжка група е 7.6км с 25КТ. Въпреки, че не съм очарован от избора на район за състезанието, искам да участвам, тъй като състезанията и досега до карта ми липсват. Освен това ще се радвам да се видя с приятелите си два дни преди да замина за Норвегия.

Categories:

Tags:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Archives