Лагер в Дания

В сряда следобед (10.03), заедно с младежката група на Конгсберг, заминахме за Дания, където ни очакваха 2 дни тренировки и 2 дни състезания. Пътуването беше много хубаво, защото опознавах съотборниците си малко по малко, а също така и времето мина много бързо, тъй като използвахме най-новия и бърз ферибот SpeedBoat, който пътува около 3:30ч. През цялото време бяхме в ресторанта, където ядохме, пихме и се забавлявахме.

KOL juniors

Четвъртък отидохме на юг, за да тренираме на райони с по-малко сняг – около Силкеборг. Пътувахме около 2ч, а първата тренировка беше нормален маршрут. Районът не беше нищо особено, а след това в шатрата, където имахме и скара, хапнахме и отморихме за 2ра тренировка. Районът беше по-интересен, но тренировката беше различна – имахме коридор, изчистена карта, само хоризонтали и т.н. Беше интересно. Петък сутрин също пътувахме около час и нещо, но този път районът беше покрит с доста сняг. Бягахме по дюни и на места наистина беше доста трудно за бягане – на места се пропадаше през горния слой на снега почти до коляно. Би било много интересно ако снегът го нямаше.. Втората тренировка я отложихме, за нощна, но се наложи да отложим и нощната заради дългото пътуване до района и вместо това ходихме на крос по плажа.
КАРТА: Camp Norway, Silkeborg 1
КАРТА: Camp Norway, Silkeborg 2
КАРТА: Camp Norway – dunes

Russian roulette

Събота беше първия ден от Nord2dages, където очакванията бяха за още повече сняг. Картата беше поставена на таблото с информация – основно зеленото се набиваше на очи. Аз бях в края на стартовия списък, затова се очакваше да има следи. На места бях доста отегчен от района и маршрута, тъй като беше доста гъсто, а освен това през повечето време се стараех да следвам стъпките, защото иначе беше мноого трудно. Малко след средата на 11.9километровия маршрут се чувствах доста изтощен и до края беше голямо приключение. Все пак се прибрах и набързо взех да ям нещо и да пия, за да се възстановя за следващото бягане.
КАРТА: Nord2dages 1st day

Laura Vike, Julia Gross, Severin Howald and Ivan Sirakov

В неделя районът беше доста по-“бял”, а дължината на маршрута беше същата – 11.9км. Стартът беше доста рано (8.30ч първия старт) и така стартиращите по-рано имаха предимство да бягат по повърхността на снега без да пропадат. Аз отново бях в края на стартовия списък и този път тръгнах по-разумно. Там където пропадах или беше много тежко за бягане, просто пестях енергия ходейки. Района ми хареса много повече и щеше да бъде много по-интересно ако нямаше сняг. Направих една доста голяма грешка – в гъстата част на района – атакувах точката от сигурно място и то правейки мои собствени дупки в снега :)), но като наближих района на точката видях отъпканите следи и си казах: “Аха, а сега по тях и съм там” – е да, ама не :). След тази грешка започнах да бъда много внимателен. Останах доволен, освен от района и от това, че в края наистина имах енергия (нали си я пестях) и можех да си бягам нормално, въпреки, че финиширах с време 2:02ч.
КАРТА: Nord2dages 2nd day

Kongsberg O-Lag in the bus

Междувременно събота вечер имахме вечеря заедно с целия клуб – около 120 човека, които бяха в Дания, на която аз и останалите 3 нови члена на Конгсберг се представихме. Пътуването обратно към Норвегия отново беше кратко, като този път повечето пътувахме в големия клубен автобус, и отново добре похапнахме на ферибота.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *