30.05, сутрин. Спринт квалификация
Денят ми започна в 6:20ч – събудих се и заедно с Дизела излязохме да разбягаме. Закусихме малко след 7ч, а времето до старта наближаваше, с това се покачваше и напрежението. Аз стартирах в 9:54. Анализирайки предстарта мисля, че бях притеснен, но дълбоко вътре в мен. Домашното първенство се чувства по съвсем различен начин и определено не бях достатъчно стресиран! Стартирайки единственото нещо, което отсях от картата и смятах да използвам за 1ва точка бяха добре известните и разяснени просеки на Корията. Проблемът дойде когато не можах да ги различа на района. Обърках се и изпаднах в нищото, защото не можех да бъда сигурен накъде отивам. След 30секундна грешка дупчих точката – прекалено голяма грешка, която не можа да ми излезе от главата. Много лош старт, който ме преследва и следващите няколко точки – трудно ми беше да се концентрирам и да започна отначало – направих още някои малки грешки, общо около 55секунди. Втората част на маршрута избягах много добре. След като минах над дяволската река всичко беше перфектно. Гледайки сплитовете дори се вижда, че имам 4 първи и няколко 2ри-3ти времена. В крайна сметка времето е едно и то е на финала, а в класирането на квалификацията имаше една черта под 17тото място, която определяше финалистите. Аз бях под нея и нищо друго нямаше значение.

30.05, следобед. Спринт финал
Изгледахме финала, където имахме 4 българи, а Кирил Николов зае 12тото място! Браво! След това реших да изтичам Б-финал за тренировка. Беше интересно и съжалявам, че не можах да се състезавам сред финалистите. Единственото положително нещо от деня е, че всъщност не физически се огънах, а технически..

Днес е дългата квалификация и аз не бягам. Отиваме да подкрепим нашите и да отмаряме за следващия старт – средна квалификация, където цел номер 1 за мен е да не правя грешки.

Categories:

Tags:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Archives