Зад мен е един труден и тежък сезон, в който проблемите властваха над представянето ми, но въпреки това успях да се отбележа с някои добри бягания и класирания!

Започнах годината много уверен и постепенно нареждах пъзела, през пролетта бях в супер форма, но прекалих с тежките тренировки и направих грешната стъпка. Стъпих на криво толкова зверски, че щетите бяха огромни. Всъщност все още имам голям проблем с този глезен и се надявам, че сега след края на сезона ще успея да го възстановя напълно.

WOC 2015, Sprint Qual, Giving it all

WOC 2015, Sprint Qual, Giving it all

След като вече бях контузен, подготовката ми беше много вяла. Цял месец мина без бягане, а след това… не се засилих много. През месеците май и юни бях бягал по около 100 км. През юли и август по около 230 км (Световно първенство 31.07 – 05.08). Разбира се, направих каквото мога, за да извлека максимума от състоянието ми по време на най-големия форум за един ориентировач – световното първенство. След добро бягане, няколко секунди ме разделиха от финала на любимата ми дисциплина – Спринт, а на Щафетата бях безупречен и успях да финиширам българската щафета на историческото 9-то място, след добрите бягания и на Дизела и Иво Каменаров, разбира се. Така че тежкият иначе сезон беше някак „спасен”! Повече вижте в предната ми статия за “Голямата игра”.

След Световното взех решение да участвам и на Европейското първенство по радио ориентиране. Там, след като бях добре обучен/трениран, успях да направя супер дебют, спечелвайки бронзов медал в дисциплината фоксоринг (много близка до нормалното ориентиране)!
КАРТА: Foxoring

ARDF European Championships - Bronze medal!

ARDF European Championships – Bronze medal!

BG Medalists at ARDF European Champs - Foxoring

BG Medalists at ARDF European Champs – Foxoring

Не се отказах от участие и в Шампионата на Югоизточна Европа в Банско, паралелно с който се проведе и Държавното първенство. Естествено, вложих се максимално в дисциплините, които най-много ми допадаха – както на Световното – спринт и щафета. В дългата и средната дистанции бях по-слаб, основно физически :), което пък никак не беше странно. Забавленията обаче бяха, както подобава за този шампионат, на високо ниво!
КАРТИ: Спринт, Дълга, Средна, Щафета

SEEOC BG Team having fun in the pool

SEEOC BG Team having fun in the pool

SEEOC/BG Sprint prize giving. Great performance.

SEEOC/BG Sprint prize giving. Great performance.

Следващото състезание, което всяка есен през последните 6 години е една малка цел, беше XCo Adventure Cup. Заедно със Станимир Беломъжев изминахме 88 км нощен пешеходен етап (включително специален етап ориентиране), 2,6 км плуване (1:35ч), стрелба с лък (две 10-ки), 136 км колоездене, специален етап катерене – алпийски тролей и се справихме с всички предизвикателства по трасето за победата. И след тази година, все още съм човекът спечелил всички издания на Адвенчъра :).

XCo Adventure Cup 2015

XCo Adventure Cup 2015

XCo Adventure Cup 2015, winning team Good people, good work

XCo Adventure Cup 2015, winning team Good people, good work

Остана още едно последно по-сериозно предизвикателство, за да завърша сезона по ориентиране и това беше Държавното първенство по Маратон. Ако трябва да бъда честен – прецаках представянето си седмица по-рано, когато стъпах два пъти на криво с контузения глезен по време на Троянския маратон. Въпреки всичко се постарах да се представя добре в последното ДП по ориентиране за 2015 и спечелих сребърен медал. Отново направих “грешна стъпка” още в първата част и спусканията след това бяха доста тегави. За капак на това пък направих и две грешки, където бих казал – трябваше да имам доза шанс.
КАРТА: ДП Маратон

Междувременно започнах подготовката за следващия сезон около 1-ви октомври и постепенно влизам в час, но както изглежда, ще трябва да се кротна и да възстановя глезена си след като “разчовърках раната” отново. Сигурен съм, че скоро и това ще стане.

А за да закрия напълно сезона на държавните първенства, на 7-ми ноември, ще взема участие и в националния шампионат по крос-кънтри. Интересно ми е да сравня сегашното си (неоптимално) ниво спрямо атлетите и спокойно да се отдам на възстановителния и подготвителения период.

Categories:

Tags:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Archives