Втори места на състезанията в Дряново и Луковит

Андрей, Светльо и аз в разпределение на местатаПетък и събота (19-20.10) участвах на два традиционни кроса, които последните години не пропускам. В петък, на празника на Дряново, в центъра му, се организира шосеен пробег “Колю Фичето”. Тази година е последната, в която ще мога да взема участие в тази проява, защото в нея възрастова група мъже липсва, а от догодина аз попадам в тази категория според правилата в леката атлетика. Обиколката е със старт-финал, същото място, където беше финала на последния кръг от Българската паркова купа 2007 преди две седмици. Дълга е 400м, а ние имахме да пробягаме 6 такива – 2400м.
Рано сутринта времето беше доста студено, но постепенно се позатопли и преди бягането дори реших/ме да бягаме по шорти и потник. За куриоз първите 6 състезателя във всяка възрастова група се награждаваха. В нашата група три от пликовете с пари останаха за организаторите, защото стартирахме само трима. Конкуренцията обаче не липсваше, защото другите две момчета бяха силни. Шампион закономерно стана Светльо Панов от Шумен с доста стабилно бягане, а аз успях да се преборя за второто място с 8:02, побеждавайки Андрей Сафонов. Доста добре се представи и Наско Бояров от Шумен, който зае също втората позиция с 6:37 на 2км при младша възраст.

Малко преди да финиширам бях доста изморенВ събота бягането беше съвсем различно. Крос “Луковитски моми” винаги предлага едни добри сблъсъци между по-добрите атлети. Трасето е доста интересно – тежко и разнообразно. Днешния ден беше доста студен и очакванията за дъжд бяха големи – за щастие бяха оправдани от времето. Така трасето остана твърдичко и направи задачата ни малко по-лесна. Аз отново стартирах в старша възраст, но този път дистанцията беше три обиколки по хиляда метра – 3000м. От няколко дни се ‘точех’ да изпробвам новите си кросови-шпайкове Адидас, подарък от нашата Световна шампионка по ски-ориентиране – Пепа Милушева. В моята възраст отново очаквано шампион стана Светльо Панов, с 9:57. Аз отново успях да се преборя с останалата конкуренция, в лицето на общо 7+мен атлети, и да заема 2рата позиция. Пробягах трите километра за 10:07, а трети този път стана Петър Пеев от Карнобат, следван от Андрей Сафонов от Нови Пазар.

Проведох доста добре бягането си, като за приом използвах Светльо Панов – опитах да държа колкото е възможно повече зад него и така да се откъсна на останалите състезатели, а после – да завърша прилично остатъка. Пробягах първия километър за 3:29, като все още имаше състезатели с нас – много трудно ми стана да следвам Светльо, но не се отказвах. Така, по средата на втората обиколка, усетих, че се откъсваме.. задържах докато можах, но все пак той навлезе в последна обиколка секунди преди мен. Преминах втория километър за 3:15.5, а в последния направих каквото можах за да одържа втората позиция и завърших с 3:22 и сребърно отличие. Наско Бояров и тук се бори мъжката и зае трето място при младша възраст с 10:50 на същото трасе.

Награждаването в ДряновоНаграждаването в Луковит
Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *