През новия сезон ще се състезавам за нови клубове – и в ориентирането, и в леката атлетика. Новият ми клуб по Ориентиране е един от най-силните в страната – СКО “Вариант 5” Търговище. Междувременно ще се състезавам и за скандинавски клуб, а именно норвежкия Kongsberg OL.
В леката атлетика ще представлявам новочленуващия в БФЛА СК “Браун тим” В.Търново.

Едно от най-важните неща, които смятам, че всеки един ориентировач, който иска да направи по-забележима и стойностна спортна кариера е запознаването му със специфичните скандинавски терени и начина на ориентиране там. Всеки би потвърдил, че ако искаш да станеш “голям” ориентировач е нужно да посетиш някоя от скандинавските страни – да потренираш там, да участваш в състезания, да се докоснеш до тяхната среда и до тяхната конкуренция. Отдавна обмислям кога и как точно да се добера до тази моя мечта – Скандинавието. През тази година се убедих, че 2010 е годината, през която трябва да опитам да отида и да тренирам там, поради много причини.

В средата на септември месец се появи една много добра възможност – проект на Kongsberg OL, Конгсберг, Норвегия, който има за цел да направи връзка с чуждестранни силни и обещаващи състезатели, като им осигури престой и подготовка там. Веднага изпратих писмо и в началото на октомври получих повече информация и официална форма за кандидатстване. На 19.10 бяха обявени тримата избранници на клуба – 1. Julia Gross Швейцария, 2. Severin Howald, Швейцария, 3. Ivan Sirakov, България.

Kongsberg OL

Конгсберг е градче, заобиколено изцяло от карти за ориентиране, център на Световното първенство през ’78г. Намира се на около 70км от югозападно от Осло, а също на около 2часа от Халден и около 3ч от Кристиансанд – двата най-големи центъра за ориентиране, в които имаме наши представители. Смятам, че това е една много добра възможност, чрез която да повиша нивото си най-вече на ориентиране. Убеден съм, че това ще ме изведе до много по-добри резултати за в бъдеще.

След като от есента на 2003 година до сега се състезавах за СКО “Трапезица 1954” В.Търново, дойде време за промяна. Ще започна с благодарности към целия клуб и най-вече към председателя проф.дпн Пламен Легкоступ – за оказваната подкрепа през годините и за добрите условия, които ми осигуряваха за да достигна нивото, на което съм сега.

"Вариант 5"

Новият ми клуб “Вариант 5” Търговище е един от най-утвърдените клубове в страната – занимава се с подготовката на деца, организира няколко състезания годишно, както и едно от най-големите състезания в България (купа “Великден”), а не на последно място – за него се състезават много талантливи и обещаващи ориентировачи. Най-силният ориентировач на България, заел 6-то място на тазгодишното Световно първенство – Кирил Николов, също е състезател на “Вариант 5”. С нетърпение очаквам да усетя атмосферата в отбора и да бъда част от него.

В леката атлетика от само начало се състезавам за единия от горнооряховските клубове – “Локомотив-26”. От следващата година към Българска Федерация Лека Атлетика член ще бъде и един от водещите клубове по ориентиране “Браун тим”. Ще имам честта да защитавам името им в състезанията по лека атлетика. Това е един клуб, който много бързо и мощно навлезе в средите на спорта. С младо и интелигентно ръководство, той добре подбира и следва своите приоритети. Лично аз винаги съм имал щастието да разчитам на тяхната подкрепа.

"Браун тим"

Categories:

Tags:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Archives