EOC 2010, Primorsko

Измина и едно от най-очакваните, за нас – българите, състезания през сезона – Европейското първенство на родна земя. Приморско и ММЦ бяха добри домакини, а всички състезания, тренировъчни райони и т.н. бяха много близко, което смятам е голям плюс. Районите, картите и маршрутите също бяха много добри. Настаняването пък беше перфектно.

Европейското през моите очи обаче трябваше да изглежда по друг начин. Имам впредвид моите бягания – трябваше да бъдат с много по-малко грешки. Наистина, преди самото първенство, очаквах слабата ми страна да е физическата подготовка, но всъщност техническите грешки ме спряха от много по-добро представяне. И като се замисля последните дни – всичко е свързано, представянето ми е отражение на цялостната ми подготовка и състояние. В случая явно се опитах да компенсирам физическата страна и отдадох прекалено малко внимание на техническата и т.н. Предстоят ми много тренировки, с които смятам да изглеждам нещата лека полека. Картите ми от ЕОС са качени в архива – ivansirakov.com/maps.

Утре (10.06) рано сутрин пътувам за Норвегия, където ще изкарам 6 дни и на 17.06 заминавам, заедно с норвежкия ми клуб Конгсберг, за Финландия и ЮКОЛА 2010. Отсега започвам да се вълнувам и с нетърпение очаквам тази велика щафета. Повече от 1500 мъжки отбора ще стартират на тазгодишната ЮКОЛА, а да не забравяме, че всеки отбор се състои от 7 състезателя. Нашият състав е все още с някои неизвестни, но след като всички контролни минат (последното е на 12.06) ще бъде обявен. Аз лично очаквам да бягам последен пост и ще се постарая да направя всичко по силите ми, за да завърша щафетата добре. Сайта на първенството може да намерите тук.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *