BG Champs - Mixed Sprint Relay 2017 (14/05/2017)
Category: Competitions
Map/area: Panagyurishte, Strelcha
Country: Bulgaria
Discipline: Sprint Relay
Leg: 3
Distance: 3.92 km
Time: 15:51
Average HR: 180
Maximum HR: 189
Коментар: Символът използван м/у 16-17 е позволен за преминаване и означава "Опасна зона".
Hide comments (8)
Ivan Sirakov : ISSOM 2007, който все още използваме в България - http://orienteering.org/wp-content/uploads/2010/12/International-Specification-for-Sprint-Orienteering-Maps-2007_corrected-201211.pdf :) Мисля, че знаеш, че не сме нарушили правилата :P
Димитър Димитров : И какво пише в ISSOM 2007, относно знак 710 питам аз? Понеже гледам и ти, и Владо сте забравили идеята на знака, ви прилагам извадка от ISSOM 2005. Прав си, не сте нарушили правилата, дето са в главата на Владо. Само гледай да не направиш баси бягането на WOC и да цъкаш смело между щрихите и да има "чиче, от така..."
Ivan Sirakov : В ISSOM (2007), както знаеш, този знак вече не съществува, но Владо го е използвал. Предвид този факт, че знакът е на картата... и значи опасна зона (въпреки, че е премахнат и би трябвало да се замести с еди си кой си там), той си значи това. Отвори и ОКАД и го виж. Това е все едно в Русе да се беше чудил дали малкото зелено кръгче не е знак за сладоледена будка или другите несъществуващи в ISSOM (НИТО Окад) знаци.
Така че моето лично мнение е, че беше ОК да се пресече. Разбира се, ако имаше контестация, щеше да се наложи журито да решава. Жури, което без да знам кой е в него, вероятно не е чело ISSOM.
А аз много ясно си спомням как това нещо се случи на WC/EOC или WOC, и мисля Мая Алм премина през центъра на 'опасна зона' и впоследствие не беше декласирана, въпреки контестациите. Журито (в което и Тоци влезе, замествайки член) отсъди в нейна полза.
Пийс! :) Бяхте силни и беше интересно!
ПП: В кръга на шегата, но и Лили пресече улицата, нали? :)
Димитър Димитров : Лили се e върнaa, откъдето е влязла, без да и е донесло предимство и оставя 20 секунди там. Този знак съществува в ISSOM2005, където е забранен, впоследствие е слят със 709, та нямаш основание да твърдиш, че е позволен. Гледай утре да си под 9.15, че цяла надница съм заложил на тебе :P (контестация не съм подавал, за да не развалям радостта на пичовете от Дряново това искам да си изпитам удоволствието да пресечем първи финалната линия) (иначе 41 секунди губим отборно на тази отсечка от вас, така че смятай колко сте победители ;) )
Ivan Sirakov : Ъъъ, както ни отговориха организаторите на Световното във Финландия на контестацията, задето бях декласиран.. "(Според теб) Лили е нарушила правилата пресичайки знак 710, в последствие тя ги е нарушила ОЩЕ веднъж, връщайки се!" :) Щото ако се хващаме и за това, никъде не пише, влязла, излязла, и донесло или не предимство ;) Та тогава аз също бях прескочил оградката, стъпах с един крак и се върнах, без да ми е донесло предимство, но отговорът беше - нарушил си правилата 2 пъти! хаха
И не ми е ясно що смяташ 41 секунди, при положение, че единствено аз и Антония минаваме през улицата (респективно на постовете 10 и 4 секунди разлика), и освен това, ако сметнеш процентно на база разликата от общите времена... никога няма да ги докараш дори близо до 37.. Така че както и да ги смятам сме си победители ;)
Димитър Димитров: Аз не съм за декласиране, а за вадене на отсечката. Митьо не може да бяга 53 секунди като обиколи улицата, гаранция ;)
Ivan Sirakov : Желязков не е пресичал улицата. И няма как да извадиш отсечка в този формат на състезанието ;) Всеки остава прав за него си, ясна е работата, само дето връщане нема :))
Post new comment
Save
 
BG Champs - Mixed Sprint Relay 2017 (14/05/2017)