VO2max рекорд и качени карти от лагера

VO2max рекордРезултатите от изследванията са на лице и са добри! Постигнах личен рекорд на максималната кислородна консумация (МКК) – 65.61мл/кг. Надявам се да задържа този прираст, който сега регистрирах и да продължа да увеличавам функционалните си възможности.
Скоро започва и една поредица от състезания, в които ще взема участие и това е което в момента ме стимулира да излизам на тренировка. Края на миналата седмица (след изследванията) бягах петък, събота и неделя. Неделя направих оптимално бягане 6км… 23`26“ (4.01, 3.56, 3.56, 3.54, 3.50, 3.40), като бягах на обиколка по черен път на поляна – равна и чиста. Времето тези дни беше приятно за бягане! Но уви от понеделник нещата не стояха така – започнаха доста минусови температури (от -10 надолу) и това е което ме спря да тренирам, защото се страхувам да не се разболея, тъй като много лесно го правя. От сряда дори ни пуснаха дървена Виж картите от зимен лагер 2006ваканция заради студовете. От понеделник до четвъртък не благоволих дори и в залата да тичам, защото е твърде малка, а и много ‘отбори’ се появяват да тренират там и няма особено място. В петък обаче ходих да бягам два пъти в залата – сутринта 40мин и следобяд 30мин.. Наистина е много трудно да се подготвяш при такива условия, т.е. не е пълноценно както ако имахме зала за лека атлетика. Днес бягах заедно с Венци от Горна Оряховица, който в момента учи в НСА – бягахме 14км по обиколката на поляната, на която бягах и миналата неделя. Бягахме ги 76`50“, а аз ги бягах със среден пулс 160.
Качил съм и четири от шест, от картите, на които бягахме на зимния лагер на Златни Пясъци. На две от картите, на които направих и най-добрите си бягания съм сложил и сплит-времена, заедно с пулсови честоти… Картите може да намерите в раздел Карти от тренировки.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *