Победа в купа “Царевград”

Днес се проведе купа „Царевград” в интересен формат – два спринта, с преследване. Сутрешният старт беше организиран в квартал Чолаковци, в старата столица, а следобедното преследване – в крепостта Царевец. Спечелих състезанието, а тройката допълниха Ивайло Иванов и Григор Караиванов.

Сутрешният спринт беше предимно горски, с няколко вариантни отсечки и доста места, където можеше да се сбърка. Аз се справих почти перфектно и пробягах маршрута за 15:39. Няколкото малки грешки ми костваха около 20 секунди общо, но бях доволен от бягането си.

Вторият старт беше интересен заради няколко неща – беше в крепостта Царевец и беше преследване по класирането от първия старт. Имах доста преднина за спринт и заради това стартирах без концентрация и направих две големи грешки за 2ра и 3та точка – и двата пъти отивах до района на точката и исках да ги намеря без достатъчна прецизност – а с всички тези зидове и стени това беше невъзможно. Впоследствие се посъбрах и финиширах необезпокояван от преследващите ме Ивайло Иванов и Григор Караиванов, които имаха рамо-до-рамо борба за сребърния медал. Пробягах маршрута за 15:01.

КАРТИ: 1ви старт; 2ри старт.

Утре вечер, заедно с КО „Ловеч” заминаваме за Турция и участие в 5-дневката на Истанбул. Турците утвърдиха състезанието си през последните няколко години и в момента доста чужденци, дори много скандинавци, вземат участие в него. Очаква се борбата да е много сериозна във всички възрастови групи. Повече информация може да намерите на сайта на състезанието – http://www.ist5days.com/ .

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *