Първите дни в Швейцария бяхме в хижа близко до Цюрих – участвахме и в последните 4 етапа на 6дневката на Цюрих. Като цяло районите не бяха нищо особено – много и големи пътища, доста къпини и като цяло подраст в гората и особено на откритите площи. Бягах двете дълги дистанции сравнително добре с по една по-голяма грешка, и на двете заех втори места на секунди зад победителя. Спечелих средната дистанция с почти чисто бягане и за малко да изляза извън топ10 на спринта, където никак не харесах района, картата и копривата и къпините.. и направих големи грешки:).

Дойде време и за същинската част от лагера – преместихме се в селце близо до Белинзона, където бяхме настанени в някаква стара казарма, с по 30легла в стая и т.н. Имаше неща от организационна гледна точка, които куцаха, но това не ни попречи да тренираме пълноценно. Направихме някои доста интересни тренировки на доста висока надморска височина, където нямаше или имаше много малко дървета. Беше много красиво. За съжаление изпуснахме може би една от най-хубавите тренировки, а именно крос-похода, където щяхме да се полюбуваме на Алпите още повече. Имаше и някои развлекателни тренировки, като микро-ориентирането, нощното с градска карта и скорелауфа по двойки.

За съжаление не съм качил всички карти, но веднага щом се прибера, ще ги сканирам и ще може да разгледате всички тренировки.

След дългия път към България, не стигнах до Горна Оряховица, а се отбих в Троян, където Ивайло Иванов – Джефи ме посрещна и два дни по-късно ме взе със себе си към Сърбия, за да бягаме на Копаоник Опън 2010. Вече изминаха първите 3 етапа от 5дневното състезание. Довечера ни очаква нощен спринт, който не влиза в общото класиране, но утре е дългата, която е WRE, а в неделя ни очаква още една средна.

Categories:

Tags:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Archives