Kopaonik Open 2010 и програмата ми напред

Копаоник Опън не беше в предварителните ми планове, но все пак беше едно много хубаво попадение. Районите, картите, маршрутите, времето, всичко беше перфектно. 5 дена, 6 старта – дълга, средна, спринт, нощен спринт, дълга, средна. Класирах се първи на всички етапи, с изключение на втората дълга, където останах трети, но въпреки това направих доста грешки за тези 5 дни..

Първите два старта бяха в района точно до комплекса Копаоник, където гората беше доста тежка за бягане, с изключително много паднала маса, треви, а като прибавим големите изкачвания и камъни.. беше си тежко! 🙂 Двата дни се отличават с по една голяма грешка и някои други по-малки. Може да разгледате картите в архива.

Третия ден ни очакваха два старта. Стартът и сутринта и вечерта беше в 9ч. Първият спринт беше развит много добре и постоянно трябваше да гледаш картата, за да избираш правилните варианти или за да не се заблудиш измежду малките бунгалца, блата или нещо друго. Аз направих 2 грешки по 30секунди. Нощното състезание беше с още по-къс маршрут, но този път беше изцяло в гората и полуоткритите площи. С челника, който ползвах, състезанието ми беше още по-интересно и намирането на всяка точка беше голямо удоволствие. Направих една по-голяма грешка около 30секунди за 6та точка.

Четвъртия ден пристигнаха още лъвове от България, които да се борят за призови места и така интригата се повиши. Дълга WRE – стартирах бързо и всичко вървеше по план. Направих две малки грешки за 3-та и 5-та точка, около минута общо, след което продължих със същата добра скорост. Две грешки по ~1мин последваха и за 13-та и 14-та. На 18та точка съм 5:45 преди победителя за деня Dag Steinar Ragvin и 3:43 преди Коко, който пък стана 2ри. Ноооо, 20 и 21 ми отсякоха главата. Няма защо да се оправдавам, изгубих 6:30 за две точки, за които бях сигурен бягайки към тях. Събрах се и продължих след това, но вече ми беше доста тежичко, след като слязох и качих доста скали и баири:). В края допуснах още две грешки по 1мин-1:30 за 24-та и 25-та. В класирането на финала останах на 1:31 от победителя от Норвегия и на 1:19 от Коко. С грешки общо около 12мин за едно състезание, нямаше как да съм доволен от резултата.

С нетърпение очаквах следващия ден, за да се поправя. Имах шанса да бягам на същия район, но този път средна дистанция. Знаех, че ще бъде трудно да бягам без грешки, но бях мотивиран да го направя. Много добро начало – имах добър контакт с картата и с района и намирах всяка точка по най-добрия начин. Тогава дойде 9-та точка, където се разсеях и явно реших, че точките ще ме удрят една след друга в челото. Загубих 1мин. Направих и ~20сек грешки за 14-та и за 18-та, а за 19-та около 30сек. Финиширайки знаех, че не е толкова зле, но все пак ме човъркаше – “направих някои грешки, можеше и да не ги допускам”. Времето ми беше с 1:44 по-добро от на втория – Коко и 2:14 от това на третия – Тачо.

В момента съм на гости на братовчедите си в Нова Загора, а вчера имах възможността да тренирам на Карандила. Направих си един маршрут на картата-майка от ДП-ветерани (дълга), което ние младите организирахме през 2005. В неделя, все още не съм решил, но най-вероятно ще взема участие в планинското изкачване Боровец – вр.Мусала. А на 5ти август заминавам за Норвегия, където ще тренирам около 10тина дни и след това ме очаква Световно военно първенство, което тази година се провежда в Конгсберг.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *