Дните преди и след военното световно

Вече направих 5 технически тренировки откакто съм в Конгсберг преди Военното световно първенство. На всички от тях се насладих с голямо удоволствие, с изключение на една – тази на картата Gamlegrandåsen. Още в началото на маршрута направих грешки, след което се поотърсих и започнах да ги намирам както трябва, но уви – направих нещо на коляното си и трябваше да прекратя тренировката. На същия този район се контузих преди Юкола, и сега отново.. Ден почивка и отново бях на тренировка, но все още имам болки в коляното. Надявам се, че скоро ще отшумят напълно.

Вчера се проведе и тренировъчно състезание, с поставени точки и Емит-система. Отиваш и бягаш на готово, срещу 20крони (5лв) получаваш карта, на която си пречертаваш маршрута и се възползваш от точките в гората:). Утре отново има такова състезание, на което също смятам да отида и да направя последна интензивна тренировка с карта преди световното.

Картите ми от тренировките са в ivansirakov.com/maps. Ще добавям и картите от тренировките през следващите дни.

Програмата на военното световно започва в понеделник, с пристигане и моделно бягане. Вторник е откриването и средната дистанция, а сряда – почиваме. Четвъртък и петък са съответно дългата и щафетата, както и банкета. Пътуваме обратно към България на 22ри (неделя).

Планът ми за близките седмици след като се прибера е ясен. В края на месеца (28-29) смятам да участвам в купа «Сивен», където ще се пробягват маршрутите от купа «България» 2000. След това с голямо нетърпение очаквам Държавното първенство в Белоградчик (3-5.09), заради което отказах участие на Световното по планинско бягане в Словения по същото време. На състезанието до връх Мусала завоювах място в отбора за това първенство и колкото и да ми се ходи, със сигурност не искам да пропусна Държавното по ориентиране. Очаквам да бъде на качествени и стойностни райони, с добри карти и маршрути – нещо, което не бих си позволил да оставя настрана.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *