Бронз на студентския шампионат изминалия уикенд

След един доста забързан и напрегнат ден успях да се преборя за бронзовия медал на индивидуалния студентски шампионат, който се проведе в събота (16.10) във Варненския квартал Аспарухово.

Денят ми започна рано сутринта – трябваше да се подготвя за очакващия ме в 12ч изпит по Основи на централното банкиране. Планът беше, баща ми да ме чака пред университета и веднага след изпита да тръгнем за Варна, защото стартът на състезанието беше в 15ч :). Уви, преподавателката закъсня с 30мин, но все пак в 13ч бях готов и тръгнахме към морската столица. Разбира се, че закъсняхме малко, но пък изкарах шестица на изпита. Преоблякох се в движение и от колата на старта. Нещата вървяха сравнително добре, но за 6-та и 7-ма бях малко несигурен и за втората дори направих малка грешка. След това отново влязох в ритъм, но отсечката 15-16 ме извади “извън равновесие”. Поляната, блатото или каквото виждате от картата, наистина беше доста трудно за пресичане – тревата беше огромна, имаше и папрат, пътеката я нямаше и всичко това ме хвърли в тъч. Загубих концентрация и реших да продължа до поляната с продълговатия връх, където да се намеря и да взема точката. Уви, намирането се оказа доста сложно за мен. Загубих около 1:30мин просто ей така, но явно бягането ми беше на ниво и успях да се окича с бронзовия медал след Дизела и Иво Каменаров.
КАРТА: Студентско – Аспарухово

В неделя беше и купа “8ми декември”, на Слънчево. Времето беше приятно за бягане, а районът и маршрутите предизвикателни и интересни. Чувствах се свеж и стартирах добре. Концентрацията и ориентирането надделяваха и успях да се справя със задачите в началото на маршрута, въпреки малки грешки за 3-та и 4-та (х 20сек). До 6-та точка всичко беше точно, в последствие видях, че съм бил водач до там, но уви, след това нещата придобиха друг вид. В началото на отсечката към 7-ма трябваше да бягам по един голям път – излязох на него и спрях да мисля. Това беше голяма грешка, защото прекаленото отпускане ме доведе до елементарна голяма грешка, след която изгубих интерес за ориентиране, а и освен това реших да не бягам бързо до края, за да предотвратя проблеми с контузията, която ме тормози напоследък.
КАРТА: Купа “8ми декември”

Сезонът по ориентиране в България е към края си. Следващия уикенд е последното държавно първенство, но едно от най-тежките – Маратонът. Приморско, което тази година беше домакин на Европейското първенство, ще бъде арената и на тазгодишното държавно първенство в ултра-дългата дистанция. Според бюлетин 1 маршрутът на М21Е е 22.2км с 42КТ и 835м сборно изкачване. Определено е нещо, върху което да се замислиш:). Ще бъде разпределен на три карти (8.6км + 6.1км + 7.5км) – смяната ще бъде извършвана в района на старта и финала. Ще имаме общо 5 подкрепителни пункта. През 2009 не успях да участвам в ДП Маратон заради контузия, а предходните години участвах при младежи, затова с нетърпение очаквам предизвикателството в неделя.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *