Тежък тренировъчен лагер на Боровец

В края на миналата и началото на тази година на няколко пъти ходих до Варна, на гости, където използвах по-хубавото време и тренирах пълноценно. Най-хубавото беше, че имах както технически тренировки, така и някои доста изтощаващи физически.

Същото нещо се получи и на тренировъчния лагер на Боровец – подготвяхме се и физически и с карта. Аз изпуснах първия ден, но бързо се вработих и влязох в тежкия ритъм на лагера. Тренировките с карта бяха сутрин – на районите Ридо, Райовско било, Широки дол, Говедарци, и спринтовия район – Туристическата градина в Самоков. През другото време се караха ски, бягаше се или се мързелуваше.. аз предимно бягах:). За седмицата заедно с Кирил Николов (пон-нед) успяхме да направим над 20часа трениране! Тренирайки изминах 190км, като само 1ч и 7км от тази равносметка са на ски. Изпълних 20 тренировки и като се има впредвид, че досега не бях правил повече от 13ч за седмица ми се струва доста мотивиращо. Разбира се от началото на тази седмица, вече 5 дни отмарям, но съм много доволен от това, което свършихме на лагера на Боровец. Може би планът не беше да отмарям толкова много, но заради студеното време, както и очните ми занятия в университета, се налага, а и няма нищо по-хубаво от заслужена почивка:).

В страницата ми с картите www.ivansirakov.com/maps може да намерите вариантите ми от тренировките по време на лагера. Поради няколко запитвания “Къде ти отидоха картите?”, ще напомня, че има две падащи менюта от където се селектират “година” и “категория” на картите, които да се показват.

През повечето тренировки бях атакуван от Пешо Доганов, който се опитваше и донякъде успя да ме набие на домашните си терени и карти. Аз лично правех доста грешки, което най-вече го отдавам на старите карти, но кой знае.. Просто когато картата е от ’95 и нямам същото чувство, както ако знам, че е нова. В очакване съм да започне официалния сезон и да видя на какво съм способен с картите в състезателна обстановка.

Между другото на 1ви февруари част от разширения национален отбор ще ходим на функционални изследвания в Дианабад. Доста време мина от последните ми изследвания и това ще бъде добра сверка с реалността. Освен това, уикенда след това – на 5ти – евентуално ще участвам на турнир Академик, в зала Фестивална, където смятам да бягам 3000м. По-късно през месеца е и Държавното в зала – 19-20 февруари, където също ще бягам 3км и по-важното Държавно – по Крос – на 26 февруари в Шумен.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *