..да имам някакъв проблем? Не, разбира се! Но такова е положението засега:) Няколко дни след като се върнах от лагера на Боровец, абсолютно аматьорски и безсмислено се контузих, карайки кънки на лед. Паднах и то докато почти стоях на едно място, и доста сериозно нараних седалищните си мускул и нерв. Разбира се, тренировъчния ми процес се наруши и трябваше да почивам или да правя различни алтернативни тренировки. От 10 дни тренирам по-пълноценно, въпреки че все още имам болки.

Заради тази нелепа контузия пропуснах функционални изследвания на разширения национален отбор в Дианабад, пропуснах и турнир “Академик”, както ще пропусна и ДИП в зала за мъже и жени идния уикенд. Имах желание да участвам в тези прояви, защото щяха да ми дадат една добра картина на моментното ми състояние и подготовка.

Все пак гледам напред и съм в очакване на тренировъчния лагер на Приморско, за който помагам с организацията, с норвежкия ми отбор Конгсберг. Те пристигат на 24.02 и заминаваме към морето, където се надявам, че ще ни очаква много приятно време и добри условия за тренировка. Междувременно на 26.02 планът е да взема участие в ДП по Крос в Шумен. Заедно с Кирил Николов ще пътуваме от Приморско и след това ще се върнем обратно на лагера. За да бъде участието ми пълноценно и на двете места, ще отида няколко дни по-рано от пристигането им в София и ще посетя кинезитерапевта ми, който се надявам ще подпомогне възстановяването на контузията ми.

По-далечните ми планове включват участие в Београд Опън на 5-6 март, а на 15 март заминавам за Норвегия, където ще продължа подготовката си по най-добрия начин и живот и здраве на купа “Великден” ще бъда в България и в бойна готовност за борбата за разпределение на първите места.

В картния ми архив ivansirakov.com/maps може да видите двете ми тренировки от изминалия уикенд – на Манастира над Лясковец и Ксилифор.

Categories:

Tags:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Archives