4 вълнуващи дни изминаха… с успех

Всичко започна в събота, когато взех изпита си по Банково дело във Великотърновския университет и завърши със пристигането ми в Конгсберг, Норвегия снощи. Междувременно в неделя спечелих купа “3ти март”, а в понеделник бях на функционални изследвания в Дианабад.

В събота държах първия си изпит за тази сесия от специалност Финанси. Всичко мина успешно, но за съжаление сега ще пропусна част от изпитите и ще трябва да се явявам на втори и трети дати в последствие. Надявам се, че както успях да се справя с това миналата година – то така ще е и тази.

В неделя взех участие в купа “3ти Март” в Плевен, която се проведе на карта Кайлъка-2. Като за първо състезание през годината, времето беше прекрасно и много хора уважиха проявата. Районът на състезанието не беше толкова лек, защото имаше доста изкачване, а и гората беше предимно гъста. Осезателно, разбира се, се използваше добре развитата мрежа от пътеки и пътища. Беше приятно състезание, с което да започнем сезона в България.

Моето бягане протече сравнително добре, макар да направих една по-голяма грешка от 1мин и още доста малки. Общо грешки около 3мин. Може да видите картата ми в архива – ivansirakov.com/maps.

В понеделник (14.03) част от разширените национални отбори преминахме функционални изследвания в Дианабад. След като преминах през всички кабинети и ми бяха направени всички измервания и тестове, се качих на тредбана, където трябваше да бягам до отказ. За тези, които не знаят какво представлява това – бягаща пътека, на която скоростта и се увеличава на всяка минута и половина, като се тръгва от ходене. С тази разлика, че целия си облепен и свързан с различни жици, кабели, колани и маски. Успях да постигна нов рекорд, бягайки 20:15мин, но нямах сили да завърша степента от 21мин. Може би следващия път?!

Вчера (15.03) отпътувах за Норвегия и вечерта вече бях в Конгсберг, където ме очакваха минусови температури и 80см сняг. Днес сутринта обаче, преди да седна и да напиша тази статия, бях навън и разтичах 20мин, за да усетя времето от първа ръка. За съжаление скоро едва ли ще мога да бягам в гората около Конгсберг и единственият ми вариант е да използвам пътищата и добре отъпканите пътеки. Хубавото е, че утре заминаваме на 5-дневен лагер в Полша (Camp Norway), който е съвместен с националните младежки отбори на Норвегия и Швеция, както и някои клубове. Там времето е по-добро и въпреки, че е далеч от това в България, ще бъде достатъчно добро за да тренираме с карта. От планираните 9 тренировки, 3 са със СпортИдент – по един спринт, средна и дълга, които ще се бягат със състезателно темпо.

След лагера в Полша оставам в Конгсберг до 19 април, когато се прибирам в България за купа “Великден”. Очаквайте повече новини и карти в най-скоро време.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *