Halden – Gøteborg

Райони. Карти. Тренировки. Компания. Забавление. Тренировки. Кеф. Скандинавие. Състезания. Нощни. 🙂 Така мога да опиша периода от 31ви март до 10ти април. Като за начало бях на лагер в Халден, а след това продължих в Гьотеборг, заедно с Конгсберг ОЛ, където освен двете състезания, направихме и две тренировки.

Наистина изкарах много приятна и ползотворна седмица в Халден от 31ви до 8ми. Бях на гости на Лъчо и Илияна, където освен аз се появиха и още двама българки – Пламен Пеев за уикенда и Коцето Койнов за цялата седмица. О, тренирахме, да. За периода направих 10 технически тренировки – нощни, дневни, спринтови. Имахме възможността да участваме в някои от контролните на Халден СК за Тиомила. Със сигурност не мога да кажа, че бях добре подготвен технически в началото, не мога да го кажа и за края, но определено имаше голям видим прогрес. Малко по малко успях да се настроя за скандинавските терени и ще се постарая да задържа тези умения по-трайно. Започнах да се справям много по-добре и на нощните тренировки – разбира се, че когато тренираш нещо – има прогрес.

Всичките ми карти, с наложен gps-сигнал са в архива ми – ivansirakov.com/maps.

Петък отборът ми Конгсберг ме “събра” от главния път и продължихме за Гьотеборг, където щяхме да заместим отменените състезания в Норвегия. Бяхме планирали две тренировки и участие в двете състезания там – средна и дълга. За моя изненада се настанихме на същото място, където бяхме настанени по време на лагера преди JWOC 2008 в Швеция. Беше приятно да си «навътре» с обстановката.

Петък вечер започнахме с нощна тренировка, която не беше далеч от настаняването – много удобно. Справих се прилично – рефлекторите понякога улесняват нещата през нощта. В събота (09.04) ни очакваше средна дистанция – 5км, на типичен Гьотеборгски терен. Направих хубав избор на вариант за 1ва КТ, но за съжаление не обърнах достатъчно внимание на картата по време на изпълнението и загубих 40секунди. В последствие бях много стабилен през цялото време – направих няколко малки грешки за 4-та, 6-та и 13-та. Не бях особено бърз и в началото на 10-11, където не избрах най-добрите места за бягане. Останах доволен от бягането си, защото контролирах нещата през цялото време, но не се чувствах никак свеж бегово. Следобед направихме още една тренировка на района от нощното предния ден – този път «събирахме точки» – маршрут с много и къси отсечки.

В неделя ни очакваше тежка 13.2км дълга дистанция. Уви, наистина беше много тежко. Многото бягане на райони през изминалата седмица определено беше изцедило силите ми и бях много слаб. Като изключим големите грешки – за 4-та, където не разбрах картата и обикалях едно «стъпало» по високо и се чудех защо точката не е там, загубвайки 2мин и за 8-ма където загубих концентрация (може би защото паднах и се ударих лошо), попаднах на «грешния» подкрепителен пункт и в последствие не мислех, загубвайки 4:30, бих бил доволен от състезанието си.

Може да видите картите ми в архива – ivansirakov.com/maps.

Чувствам се изморен след всички тези бягания, но няма време за много почивка. Въпреки че гърлото ме тормози през последните дни, днес (12.04) трябва да бягаме нощна щафета – Tyrinatta 2011 – традиционно състезание, което много отбори в региона използват за подготовка за Тиомила. Първи и втори пост стартират заедно – аз съм един от тях за нашата щафета. Утре имаме състезателна тренировка – спринт в близкия град, а петък, събота и неделя ни очакват състезания от висок ранг. CraftCup нощно и спринт в петък и събота – това е националната купа на Норвегия, а в неделя има средна дистанция. Два дни по-късно (на 19.04) пътувам за България, където ни очаква купа “Великден”. Ако все още не сте решили дали да участвате – направете го! Срокът за заявки е до 17ти април! Няма да съжалявате:). Повече информация за клубната ни купа може да намерите на сайта на състезанието – variant5.org/velikdencup.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *