WOC Дълга квалификация

Световното първенство започна с дълга квалификация, на която и аз взех участие. Очакваше се района и маршрутите да бъдат тежки и евентуално организаторите да не познаят времето на победителя. Уви, имахме надежди, че може просто да са много по-лесни технически и някак тези 9км с 415м сборно и 20КТ да се избягат за 58-59мин. При мъжете тримата французи спечелиха и трите серии като само Тиери Жоржу се доближи на 5мин! от очакваното време на победителите – другите на 9-10мин. Три от пет българи се класираха за финала на дългата дистанция – Кирил (10ти), Илияна (7ма) и Наталия (11та), аз и Златко отпаднахме.

Моето бягане не протече както трябваше и мисля, че главния фактор, който ме “дърпаше” назад беше физиката. Още в самото начало на маршрута бях изтощен и нямах пъргавината и скоростта, която по принцип имам. В последствие когато влязохме в по-техничната част и отсечка след отсечка ми ставаше по-тежко и по-тежко, след първото стръмно качване явно изгубих концентрация и направих най-голямата си грешка от около 3мин (9та точка). Преди това и след това имах още, но по-малки грешки и завърших маршрута с общо около 8-9мин. Разочароващо представяне и разбира се – без финал.
КАРТА: WOC Long Qual

Физическата ми отпадналост може да се дължи на това, че предния ден и нощ имах температура и се чувствах ужасно, което пък може да се дължи на това, че имам проблем от 10тина дни и със зъб. Общо взето само проблеми, но след като стартирам на Световно, няма извинения и не може да има оправдания. Може би това беше максимума ми точно този ден. Уви, имам два дни да възстановя организма си и надявам се няма да имам други премеждия, за да съм удовлетворен от бягането си във вторник – на Спринта.

Повече информация и онлайн резултати: WOC 2011.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *