Добри тренировки в Конгсберг… и Analyze my orienteering

След като пристигнах в Конгсберг миналия четвъртък (06-10), имах достатъчно време за да потренирам в терен, с карти, докато дойде време и за дълго очакваната Ултра-дълга дистанция на Норвегия. До момента съм направил 5 технически тренировки на норвежка земя, от които мисля, че всички бяха пълноценни. Използвах единствения ден с по-кофти време (неделя) да направя и една интервална тренировка на асфалт – 5х 4мин/4мин, заради която все още имам малка мускулна треска на прасците.

3 от тренировките ми на карти бяха по-специални. Тази на 8ми октомври беше на карта само с хоризонтали, като районът изобилстваше от теренни форми и беше много интересно и предизвикателно да се справя с маршрута. Бях доволен от тренировката. От тази тренировка ще ви предложа да изгледате и клип, на който паралелно с видеото е показана и картата ми, с движещия се GPS-сигнал. От три дни се опитвам да сработя една камара малки програмки и така наречени “хакове”, но в крайна сметка резултатът е на лице и съм много щастлив. За напред ще мога да ви предоставям интересни за гледане и добре направени клипове, като смятам името на тази поредица да е “Analyze my orienteering”. Времето ще покаже…
КАРТА: Contours only
КЛИП в YouTube: Analyze my orienteering #1 [Ivan Sirakov, 2011-10-08]

Тъй като вероятно има разлика в качеството, а и ако искате да изтеглите видеото, ще кача файла на хостинга си – ivansirakov.com/analyzemyorienteering (нищо особено, просто кликнете на файла… файлът ще бъде активен за теглене, докато не направя следващ клип, с който ще го заменя).

Тренировката на 10ти беше пък на карта, която беше обработена на Окад. Главното беше, че между повечето отсечки беше напълно изтрита. Така нареченото упражнение в България – “прозорци”. На места ми беше трудно да бъда сигурен в себе си, но като цяло се справих много добре, с две по-осезаеми и две по-малки грешки.
КАРТА: Edited map 10-10-2011

Третата тренировка пък, за която споменах, беше снощното Първенство на Конгсберг по Нощно ориентиране, в което взеха участие около 60 човека и над 30 от тях бягаха по дългия маршрут (имаше 2 – къс и дълъг). Времето беше добро, а аз с нетърпение очаквах нощното предизивикателство, защото беше доста отдавна, когато за последен път бягах с челник на главата. Този път дори опитах да бягам с камера и челник, което честно казано се получи, но записът не е много интересен, тъй като обсега, който заснема камерата е доста малък (заради концентрираната светлина в кръг, от челника, върху която камерата се съсредоточава). Та, направих много стабилно бягане и съм доволен от ориентирането си. Разбира се, направих някои малки грешки, както и доста спирания тук и там, но като цяло доста добро бягане на нощно състезание за мен. Въпреки това поне трима бяха с по-добро време от мен – Дамиен Ренард, Аудун Ресер и Синдре Сандвен.
КАРТА: Kongsberg Night-O Champs 12-10-2011

Днес и утре ще пропусна бяганията в район, за да може краката ми да отпочинат от тези тренировки в райони последните почти 2 седмици като включим и Швейцария. Все пак в събота ме очаква най-тежкото състезание по ориентиране в Норвегия – Blodslitet, което тази година е и Държавното им първенство Ултра-дълга дистанция. Това е и единственото Норвежко първенство, което е отворено за чужденци, така че ще бъда в официалното класиране. Състезанието ще има онлайн отразяване с gps тракинг и т.н., а страницата му е – www.blodslitet.no.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *