Купа „Ветеран”, лагер и близкото бъдеще

Изминалия уикенд се проведе тренировъчен лагер на националния отбор по ориентиране в Търговище, в програмата, на който беше планирано и участието в купа „Ветеран” – традиционното есенно състезание, организирано от СКО „Вариант 5”. В първите години то беше по-скоро като тренировка за ветераните на клуба, която по-късно прерастна в състезание за ветерани, а в последните години дори за всички възрастови групи при голяма конкуренция. Както традицията повелява, вечерта след състезанието, има организиран банкет.

Краткия лагер, който беше организиран, беше добре, защото въпреки малкото време, все пак се събираме, правим няколко тренировки заедно, говорим за предстоящия сезон и така получаваме мотивация. Основните състезания през 2012 са Световното първенство в Швейцария в средата на юли, Европейското първенство в Швеция в средата на май и Световното студентско първенство в Испания в началото на юли. Тези три първенства са състезанията, където искам да постигна най-висок резултат през 2012 година, а не някъде другаде.

Купа „Ветеран” беше организирана като One-man-relay, като всеки състезател пробягваше 2 кръга с няколко разделяния. Районът, който Диан Бонев беше избрал беше равнинен и изключително бърз, което предразположи за една много интересна, динамична и пряка борба във всички възрастови групи. В елитната мъжка група победител стана Кирил Николов с 23:49, аз останах 2ри с 24:04, а Ивайло Каменаров 3ти с 25:47. Случи се така, че въпреки многото разделяния – моя маршрут и на Дизела бяха еднакви. Доста високо темпо, на 5.7км маршрут с 29 точки.
Може да видите картите от купа „Ветеран” и тренировките на лагера в раздела ми с карти: ivansirakov.com/maps.

Отново бягах с камера и в най-скоро време ще имате възможност да проследите видео от това състезание. Ще видите маршрута, гората, gps върху картата ми, този път и пулсовата ми честота, както и Дизела, който през повечето време е в кадър. Очаквайте Analyze my orienteering #3! 🙂

Изминалата седмица беше доста тежка, с много тренировки и това оказа малко влияние върху краката ми – днес ще пропусна тренировка и ще го давам по-леко в следващите няколко дни.

В края на следващата седмица, 18-20, имаме клубна сбирка на „Вариант 5” за закриване на сезона, набелязване на отправните точки за следващия, както и основните неща по организацията на купа „Вариант 5” 2012. Тази година тя ще се проведе в село КатуниЩЕ, северно от Сливен.

В неделя обаче, 20.11. има Държавно Студентско Първенство по Крос, което ще се организира в София. Имам желанието да защитавам името на Великотърновския университет и да се сравня с някои от бегачите ни на средни и дълги разстояния в надпреварата и затова в събота след обяд ще мина през Търново и продължавам за София, за участие в този студентски шампионат. Междувременно бях одобрен за кандидат на Педагогическия факултет за Академичната награда на Община Велико Търново, която се присъжда ежегодно на завършил студент от ВТУ на студентския празник – 8ми декември.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *