Започна и последния месец от годината… с много празници?

През ноември трябваше да се справя с вирус, който ме държа известно време настрани от плановете ми за сериозна подготовка. Освен това малък проблем с контузия също се намеси – това бяха поредните препятствия по пътя, който съм избрал да извървя, но ще премина и през тях и ще продължа напред.

В началото на декември отидох за няколко дни в София, където участвах в една от тренировките на Dream team, която Дизела беше подготвил на района от Държавното първенство за ветерани край Перник. Беше интересно, тъй като маршрутът включваше и коридор и част, в която бягахме само на хоризонтали. Може да видите картата ми в раздела, а евентуално може да направя и видео-клип от тази тренировка, но по-нататък. На следващия ден имах час при кинезитерапевта ми, където получих терапия за малкия проблем, който започна от десния ми прасец.
КАРТА: Тренировка 04-12-2011

Ден по-късно бях и на функционални изследвания в Дианабад заедно с част от националния отбор. Лабораторията им е преместена в друга сграда, където определено цялостната обстановка е по-добре, въпреки същата остаряла техника. Бягах силно и поставих нов личен рекорд на тредбана – 20:30. Оставаха ми 30секунди до следващото стъпало, но ми беше достатъчно тежко, за да приема това предизвикателство. Дизела също направи личен рекорд и избяга цялата степен – 21мин. Според мен, това определено е показател, че нещата са в добра посока. Силно бягаха и останалите състезатели от младежките гарнитури. Може да видите кратко видео от бягането ми в youtube профила ми или линка по-долу. Сниман е между 12 и 13 минута.
ВИДЕО: VO2max treadmill test

Следващия уикенд в околностите на Лясковския манастир „Св. Св. Петър и Павел” ще се проведе вече станалото традиционно състезание купа „Никулден”. Организаторите са ни подготвили още един масов старт в края на годината, който ще направи зрелище и борба, може би, рамо до рамо за много хора.

На 7ми декември, в аулата на Великотърновския университет ще се проведе тържество по случай Студентския празник, на което отборът ни по лека атлетика ще връчи двете спечелени купи от Държавния студентски шампионат по Крос на ректора проф.дпн Пламен Легкоступ. Ще бъдат връчени и Академичната награда на Община Велико Търново, стипендиите на Академичния съвет, както и учредената през февруари стипендия, която носи името на основателя и първи ректор на ВТУ – проф. Александър Бурмов – пръв носител, на която съм аз :):):)
Статия: ЯнтраДнес

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *