Купа „Никулден” 2011

Поредната купа „Никулден” се проведе изминалата събота (10.12.) в околностите на манастир Св.св. Петър и Павел, Лясковец. Превърналата се в традиционна купа, тази година беше масов старт – за всички възрасти – скорелауф, а за елита – маршрут с многократно разделяне, с помощта на две „пеперуди”. Районът на състезанието беше предимно открити площи с равнинен терен, както и доста от бодливите храстчета и на места – нискостеблена гора, с камениста почва. Маршрутът на Мъже-елит беше дълъг 9км с 33точки. Получи се още едно приятно състезание в края на годината, тъй като времето беше много хубаво и топло – бягахме по къс ръкав.

Стартът беше, както подобава за масов, доста бърз, но още след 1ва точка всички се „разпръснахме” по своите точки. Естествено, че всеки се опита да запази високата скорост и след това, но може би само малцина успяха. Тъй като картите бяха напревени поименни, беше ясно, че с Дизела няма да имаме нито едно еднакво разделяне, затова след като успях да дупча първи 1ва точка, се устремих смело към оставащата част от маршрута. Знаех колко трудно ще бъде да се боря с него за победа, тъй като ме превъзхождаше и физически и технически и единствения шанс беше той да се загуби :). Направих каквото можах по време на маршрута – не направих грешки, с изключение на няколко „забивания” в по-сериозни драки (около 1мин на 5та, 7ма и 23та и 1мин на 31ва). Естествено всички трябваше да се борим с драките:). Дизела победи с 49мин, а аз останах на 2:24 след него. Трети финишира Вальо Паскалев.
КАРТА: Купа „Никулден”

В неделя заедно с Апостол Атанасов и останалите в Търново софийски ориентировачи – Дизела, Андрей и Пепи Попункьов направихме дълъг крос. Започнахме тренировката от кв.Картала в Търново, минахме през Преображенския манастир, Самоводене, манастир Св.Троица, хижа Божур и обратно, което стана 26км и 2:45ч за нас. Не знам за другите, но на мен ми беше доста изтощително, а това може би се дължеше освен на състезанието предния ден и на това, че нямам много дълги бягания като цяло. Всъщност току-що направих сверка с дневника ми иии дори и аз останах малко очуден, защото като изключим дългите дистанции – ориентиране, имам само две дълги бягания крос тази година – на 15.януари (2:09ч 20км във Варна) и на 20.февруари (1:52ч 20.8км в Горна).

В момента отново съм в ритъм и почти изчистих всички „проблемчета”, така че продължавам много мотивиран напред в подготвителния период и целта ми за тази зима е, наистина да „скоча” напред с физическата си подготовка, за да бъда много по-силен през следващия сезон. Това е основната цел за сега, защото без нея няма да мога да постигам всичките други такива.

Рекоторът на ВТУ – проф.Пламен Легкоступ ме награждава с лична стипендия

Повече информация във вестник “Борба”.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *