Три месеца изминаха от последното състезание, на което участвах – държавното първенство по крос в Койнаре. През това време под краката ми са се извъртяли 1300 км, като 95% от тях са били чисто бягане, а едва 3% – ориентиране (2% – други). Свърших доста работа, но исках повече. На два пъти си вземах болнични. Сигурен съм, че съм по-здрав физически, но си мисля, че имам нужда от още време за този подготвителен период, но… то изтече – първите стартове за 2016 г., в които ще участвам дойдоха. И най-сетне се връщам в ориентирането, тъй като доста време пазех контузения глезен и общо взето бях зарязал бягането с карта. А сега навлизам директно в дълбоки води с едноседмичен лагер в Португалия и участия в състезания като POM и NAOM (2 х WRE старта), където конкуренцията е жестока.

Днес прекарах около 9 ч в чакане по летищата и още 8 ч в пътуване

Днес прекарах около 9 ч в чакане по летищата и още 8 ч в пътуване

Няколко дена след като се прибера от лагера в Португалия ще взема участие в Държавното първенство по лека атлетика в зала, където ще стартирам на 3000 м. Винаги ми е било интересно да тествам възможностите си на такива „метър-хронометър” дисциплини. През изминалите два месеца направих малко целенасочени тренировки за подобряване на резултатите ми в тази насока и ми е интересно да видя какъв ще бъде резултатът. Личното ми постижение е 9:02.55 мин от 2012 г., когато за последно бягах в зала и определено искам да го подобря!

Веднага след състезанието в зала „Добротица” в Добрич, заедно с голяма група българи заминаваме на лагер в Испания до края на февруари, където ще се възползваме от хубаво време и тренировки по ориентиране. Радвам се, че ще мога да направя два лагера в този период, защото са изключително важни, особено при липсата на ориентиране за толкова дълго време. Все пак през тази година отново има Европейско първенство, което е в края на месец май и е една от основните цели за сезон 2016.

Categories:

Tags:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Archives