Един от подаръците около Новогодишните празници беше по-специален за мен. Интересът и последвалото спонсорство от Костадин Новаков, в лицето на Novakov Energy Consulting, силно ме зарадва. Всеки един интерес към мен, подготовката ми, представянията ми, сайта, клиповете и всичко останало ме радва и мотивира изключително много. Тази косвена подкрепа от всички вас значи много за мен и съм щастлив, че я имам. Това ми дава част от силите, с които се боря и продължавам да се боря за усъвършенстването ми в спорта. А в случаите когато тази подкрепа е изразена директно, дозата мотивация е още по-голяма. Радвам се, че има хора, които помагат и финансово на нашия спорт, защото без тях, ние – тези, които се опитваме да бъдем професионалисти, сме обречени. Едно голямо благодаря!

Изминалата седмица бях на импровизиран лагер във Варна – на гости на сестра ми, а след това и на Ивайло Иванов. Пътувайки натам, реших, че ще се опитам да подобря рекорда си за пробягани километри за седмица, който беше от миналогодишния януари – седмица, в която бяхме на лагер на Боровец. Както наскоро казах, за мен обемът не е основното нещо, но веднъж годишно – за седмица, мога да се концентрирам върху него и да видя колко може да понесе тялото ми. Миналата година, когато бяхме на този лагер на Боровец, времето беше много хубаво и въпреки всичко, някои от дните бягах на леко заснежено, а направихме и доста технически тренировки, които доста смъкнаха скоростта, следователно – много време, а по-малко километри. Така, за цел тогава, заедно с Дизела, си бяхме поставили 20часа тренировки. Успяхме да я изпълним – аз имах пробягани 183км.

Тази година, целта ми беше да пробягам повече километри през тази една седмица, въпреки, че първите няколко дни бях скептично настроен, защото ми се струваше малко трудно. Лека полека обаче навлязох в графика и дори увеличих апетита си към 200км за седмицата. Доста от тренировките бягах по асфалт (до и в Морската градина) и затова скоростта беше по-висока – километрите се изнизваха по-бързо от очакваното. Направих 2 технически тренировки – градски спринт в петък и средна и спринт на Шкорпиловци в събота. В петък спринтът беше много интересен, защото районът и картата ми бяха напълно непознати, а са подходящи за тази дистанция – в кв.Младост във Варна. В събота две по-къси маршрутчета в бързите райони северно от село Шкорпиловци и непосредствено след това спринтов маршрут на плажа, оформиха тренировката, която също беше ползотворна.
КАРТА: Спринт, градски
КАРТА: Средна, Шкорпиловци
КАРТА: Спринт, плаж

Понеделник и вторник тренирах по два пъти, докато другите пет дни от седмицата – по три – сутрин, преди обед и привечер. Такъв график за седмицата ми осигури нов рекорд за избягани километри, който ще ми бъде много по-трудно да подобря през следващата година – 220км. Тренировъчното време за седмицата е близо 19часа, но километрите са доста повече спрямо миналата година – всичко се крие в скоростта на бягане (повече чисто бягане и то на чисто-асфалт). Доволен съм от постигнатия резултат и сега ще си дам заслужена почивка, след което продължавам с подготовката с пълна сила – няма време! Този път, ще отклоня погледа си от цифрата километри и ще се концентрирам върху качеството.

Но както казах – първо почивка, затова днес избягах едва 7км със 115 среден пулс :).

Categories:

Tags:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Archives