Още един силен месец…

След като декември месец беше доста силен от към тренировки, януари не му отстъпва много. Нямах нито един напълно почивен ден, въпреки, че на 2ри и 3ти януари бягах по едва 20 и 15 минути. Една от седмиците, за която вече писах, бях във Варна и избягах много километри. През останалите 3 седмици това не беше така – бяха по леки, с по около 90км всяка, но въпреки това записах нов рекорд за ‘месечен обем’ – 530км. Единственият минус на подготовката ми през януари е по-малкия брой тренировки с карта – едва 4, но за това много силно повлия времето и падналия сняг. Заради атмосферните условия се наложи да преоформя изцяло тренировките си, но въпреки всичко, не прекъснах и съм доволен.

След като повече от два месеца нямах изцяло почивен ден, реших днес да се поглезя, а и мисля, че гадната зима силно ме предизвикваше да го направя. А междувременно започнах и последния си семестър от втората ми бакалавърска степен – Финанси.

През този месец февруари ще започнат и първите състезания, които ще засилят емоциите и мотивацията – още през следващата седмица, когато ще се проведат Държавните първенства по лека атлетика в зала за всички възрасти, ще имам възможност да проверя на какво ниво е тренираността ми, това ще направят и много други ориентировачи. В края на месеца пък, заедно с още някои българи, ще ходим на лагер в Португалия, където ще открием сезона и по ориентиране с Portugal O’meeting и XIII MOC – общо 6 дневни старта (2 WRE) и 2 нощни градски спринта. С нетърпение очаквам това пътуване, което ще бъде и един от най-добрите ми „курсове по ориентиране” :).

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *